Precizări de presă COVID-19 – Italia

Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.

Alte articole pe aceeași temă

3 comentarii la „Precizări de presă COVID-19 – Italia

  1. Bună ziua,
    Puteti, va rog, sa motivați de ce reglementările privind circulația fără declarație pe proprie răspundere în cadrul zonei metropolitane este permis dar între localitățile din aceeași comuna sau cele care teritorial administrativ aparțin aceluiași oraș nu se aplica același regula? Va mulțumesc!

  2. Care sunt tarile la care face referire Art. 1 al HOTĂRÂRE NR 28 al CNSU din 11.06.2020?

    Art.1 Se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

  3. AM CASA IN SERBIA ,NU M-AM PUTUT DUCE ACOLO DE CAND A INCEPUT STAREA DE URGENTA ,SERBIA A AVUT SI ARE CU MULT MAI PUTINE CAZURI DE COVID DECAT NOI PT CA A LUAT MASURILE MULT MAI REPEDE DECAT NOI. SERBIA ARE GRANITELE DESCHISE SI CU UNGARIA SI CU BULGARIA SI EVIDENT SI RECIPROCA NUMAI NOI SUNTEM MAI „INTELIGENTI „SI INTRAM IN CARANTINA DACA NE DUCEM SI VENIM DIN SERBIA RUSINE CELOR CARE NU AU PUS SI SERBIA PE LISTA CU TARILE FARA RISC. SERBIA ESTE TARA VECINA SI PRIETENA A ROMANIEI .NU MA POT DUCE ACASA LA MINE PT CA NISTE NESIMTITI NU MA LASA .O SA VINA SI ZIUA ALEGERILOR SI O SA VA TAXAM ASA CUM MERTATI NESIMTITILOR SI CRETINILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *